Energy broodjes

Toen ik deze noten/fruit mengeling zag in de winkel bedacht ik meteen dat er daar wel een lekker brood mee te maken viel. De mix bestaat oa uit amandelen, pinda's, cacaonibs, cranberries en stukjes gedroogde vijgen. Dit zorgt voor een lekker brood, ideaal in een combinatie met een pittige kaas of wildpaté. 

Voor 2 medium broden:

  • 500g tarwebloem
  • 100g volkorenmeel
  • 12g zout
  • 8g droge gist
  • klontje malse boter
  • 2el melkpoeder
  • 380ml water
  • handje zonnebloempitten
  • half zakje energy mix (Action)
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed in ongeveer 15 min. tot een zacht en soepel deeg. Bol het deeg op en leg het in een met olie ingewreven kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat op een warme en tochtvrije plaats rijzen tot verdubbeling van volume (ca 60 min.)


Ontgas het deeg en verdeel in twee gelijke porties. Vorm de broodjes en leg ze in de bakvormen. Voor deze broodjes maakte ik gebruik van houten wegwerp bakvormpjes bekleed met bakpapier. Doe een plastiek wegwerpmutjes over de vormpjes of een plastiek zak en laat 45 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 220°C onder- en bovenwarmte. 


Bestrooi de broodjes met wat bloem en maak een paar inkepingen.

Bak ze in ongeveer 30 min. tot ze gaar en mooi gebruind zijn. 

Laat afkoelen op een rooster. 



Reacties