Volkoren sandwiches


Lekkere zachte bruine broodjes, een ietwat gezondere variant van de sandwich.
  • 135ml lauwe melk
  • 100ml lauw water
  • 20g suiker
  • 28g verse gist of 9g droge gist
  • 1 ei
  • 270g tarwebloem
  • 230g ruchmehl (of volkorenmeel of T1050)
  • 7g zout
  • 65g zachte boter
  • ei+water+havervlokken (sesamzaadjes, maanzaad) voor de afwerking
Klop in de kneedkom het ei los samen met de gist, de suiker, de melk en het water. Voeg de twee soorten bloem en het zout toe en meng onder mekaar. Laat 15 min. rusten.

Doe de boter in kleine stukjes erbij en kneed ongeveer 10 min.  

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingewreven kom. Laat afgedekt rijzen tot verdubbeling. 

Verdeel het deeg in 14 gelijke porties en bol ze op. Laat 10 min. rusten op je werkblad onder een stuk vershoudfolie. Vorm daarna langwerpige broodjes of bolletjes ervan. 

Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt 45 min. rijzen. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C hete lucht. 

Klop een ei los met een lepel water en bestrijk hiermee de broodjes. Bestrooi met de havervlokken of zaadjes. 

Bak 10-15 min. tot de broodjes gaar zijn. 

Laat afkoelen op een rooster. Verpak de broodjes na afkoelen onmiddellijk in een plastiek zak, zo blijven ze mooi mals. 

Reacties

  1. Het beste recept wat ik tot nu heb geprobeerd!! Gebruik dit recept al bijna half jaar. Mijn Kids en man zijn er gek op. Ik moet elke week nieuwe maken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat fijn te lezen. Altijd leuk als er lekker gesmikkeld wordt van wat we zelf bakken

      Verwijderen

Een reactie posten