Turkse broodjes



Altijd lekker en niet moeilijk om te maken: Turkse broodjes. Heel lekker gevuld met kipreepjes, varkensreepjes en wat krokante slablaadjes of gewoon met een sneetje ham of kaas. Heel veelzijdig in gebruik dus.

  • 300g T55 tarwebloem
  • 200g fijn griesmeel
  • 30g verse gist of 10g droge gist
  • 30g olijfolie
  • 8g zout
  • 2 el melkpoeder
  • 300ml lauw water
  • 1ei losgeklopt met 1 el melk om te bestrijken
  • sesamzaadjes om te bestrooien
Doe alle ingrediënten in de mengkom en kneed zo'n 15 min. tot je een soepel en zacht deeg verkrijgt. Bol het deeg op en doe het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie of een propere theedoek en laat 1 uur rijzen of tot verdubbeling in volume. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 6 gelijke bolletjes van ongeveer 150g/stuk. Bol ze stevig op en laat 10 min. rusten op een met griesmeel bestoven werkblad. 

Duw de bolletjes plat met de palm van je hand en vorm ze tot een ovaal. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een propere theedoek en laat 45 min. rijzen.

Warm de oven voor op 180°C hete lucht.

Bestrijk de broodjes in met het losgeklopt ei. Maak met een vork een patroon in je broodjes en bestrooi ze met wat sesamzaadjes.

Bak voor ongeveer 15 min. tot ze mooi goudbruin zijn.





Reacties