Danio cake met griesmeel


Je kan cake bakken met yoghurt, met kwark... Dus waarom niet met een pot Danio dacht ik bij mezelf. Laten we het gewoon proberen en zien wat het resultaat wordt. Wel, het werd een lekker zachte cake boordevol smaak. Voor herhaling vatbaar. 

De bakvorm waar ik de cake in bakte is de Heritage Loaf pan van Nordic Ware
  • 200g bloem
  • 100g fijn griesmeel
  • 1 pot Danio witte chocolade + gember (500g)
  • 1 el citroensap
  • 2 el vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200g fijne suiker
  • 75g zachte boter
Verwarm de oven voor op 180°C

Meng in een kommetje de bloem met het griesmeel en het bakpoeder.

Klop in een andere kom de zachte boter samen met de suiker tot een lichte crème. Voeg de eieren één voor één toe en het vanille extract. Klop tot een luchtige massa.

Voeg het bloemmengsel lepel per lepel al kloppend toe. Op dit moment lijkt het beslag redelijk stevig en te dik voor een cake maar dat komt goed.

Schep tenslotte de inhoud van de pot Danio en het citroensap onder het beslag. 

Giet het beslag in een ingevette cakevorm.

Bak 50 min. tot de cake gaar en bruin is. Afhankelijk van jouw oven kan dit wat korter of langer zijn. Doe de test met een satéprikker. Indien die na het inprikken in het midden van de cake er droog uitkomt, is de cake gaar. 

Stort de cake op een rooster en laat afkoelen. 


Reacties