Sojabroodje in de Pampered Chef



Dit broodje op basis van 400g bloem heb ik gebakken in de kleine Zaubermeister Lily van het merk Pampered Chef. Pampered Chef heeft een heel gamma aan bakgerief, potten enz. Deze Zaubermeister  'Lily' is het kleine zusje van de grotere Ofenmeister en is gemaakt van keramiek en ongeglazuurd binnenin. Je kan hun producten enkel via een consulente aanschaffen, ze zijn niet vrij beschikbaar in de handel.

  • 300g T65 tarwebloem
  • 100g extra fijn griesmeel
  • 40g getoaste sojabits
  • 6g zout
  • 16g O'tentic Durum desempoeder
  • 250g water
  • 15g olijfolie
Getoaste sojabits
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed zo'n 15 min. op trage stand tot je een mooi soepel deeg verkrijgt.

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingevette kom. Bedek de kom met vershoudfolie en laat 2 uur rusten op kamertemperatuur. 

Vorm voorzichtig een langwerpig broodje van het deeg. Bestuif het met bloem en leg het in de vorm. Maak een insnijding in het brood en zet het deksel op de pot. De wanden dienen niet ingevet te worden maar ik wou geen risico nemen voor het eerste gebruik en ik heb er een bakpapier ingelegd. Hoe vaker je de pot gebruikt, hoe meer bakvast hij gaat worden. 

Zet de pot in de koude oven, schakel de oven in op 220°C onder- en bovenwarmte. Bak het brood in ongeveer 60 min. tot hij gaar is. De laatste 10 min. neem je het deksel er af zodat het brood een mooie bruine korst krijgt.

Laat afkoelen op een rooster. 


Reacties