Cake met sinaasappelkwark



Ik had nog een halve beker sinaasappelkwark over en toen bedacht ik dat dit wel lekker moest zijn in een cake ook. Als basis gebruikte ik een recept van Jeroen Meus voor cake met Griekse yoghurt. De suiker verving ik door Zusto.

  • 250g bloem
  • 250g suiker
  • 250g sinaasappelkwark
  • 5 eieren
  • 180g boter
  • 1tl bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180°C.

Klopt de suiker samen met de zachte boter. Laat de keukenrobot op een traag tempo verder draaien terwijl je één na één de eieren toevoegt. 

Zeef de bloem samen met het bakpoeder en voeg bij het cakebeslag. 

Als laatste voeg je de kwark toe. Laat alles goed roeren tot je een homogeen cakebeslag bekomt.

Giet het beslag in een goed ingevette bakvorm en bak in ongeveer 60 min. gaar. 

Na 50 min. kan je al de priktest doen met een houten prikker. Indien die droog uit het deeg komt dan is de cake gaar.

Laat afkoelen op een taartrooster. 

Reacties