Faluches



Tweede versie van deze zachte ovenbroodjes. Deze keer louter met T65 bloem gemaakt. De bloem is bio en van het huismerk van supermarkt Delhaize.

  • 500g T65 bloem
  • 280g water
  • 30g verse gist of 10g droge gist
  • 10g zout
  • 1el olie
  • olie+bloem voor de afwerking
Doe alle ingrediënten in je kneedkom en kneed in 15 min. tot een homogeen deeg. Bol het deeg op en leg het in een met olie ingewreven kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een tochtvrije plaats op kamertemperatuur. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 gelijke porties van ongeveer 100g. Maak bolletjes van de porties en laat ze gedurende een tiental minuten afgedekt rusten op een met bloem bestoven werkblad.


Duw de bolletjes plat tot een schijf van ongeveer een halve cm dikte. Dit kan je met de palm van je hand doen of met de deegrol. 

Leg de deegstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een schone doek. Laat 1 uur rijzen. 

Verwarm de oven voor op 190°C.

Smeer de broodjes in met olie en bestuif met wat bloem. 

Bak 15 min tot ze gaar zijn. Het is de bedoeling dat de broodjes niet bruin bakken maar een mooie lichte kleur behouden.

Laat ze afkoelen op een rooster. 

Reacties