Burgerbuns

Een leuk receptje voor burgerbuns wat ik op YouTube zag. Wil je grote buns dan verdeel je het deeg in 6 porties, voor medium broodjes in 8 en in 10 stukken voor kleine broodjes. Ik gebruikte een silicone bakmat voor burgerbuns maar je kan ze ook gewoon op een met bakpapier beklede bakplaat bakken. 

  • 440g T55 tarwebloem
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 110g lauw water
  • 110g lauwe melk
  • 50g zonnebloemolie
  • 1el melkpoeder
  • 1 ei
  • 8g zout
  • afwerking:2 el melk + sesamzaadjes
Doe de melk, water en het ei in de kneedkom en roer daar de gist in los. Voeg het ei, de bloem, het zout en de olie toe en kneed tot een soepel deeg. 

Bol het deeg op, plaats het in een met olie ingewreven kom en dek af met folie. Laat 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plaats of tot het deeg in volume verdubbeld is. 

Ontgas het deeg en verdeel in de gewenste aantal porties. Bol ze op en laat 5 min. rusten op je werkblad.

Leg de bolletjes in de uitsparingen van de bakmat en duw ze plat. Dek af met een propere linnen doek en laat 40 min. rijzen. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C onder- en bovenwarmte. 


Bestrijk de broodjes met de melk en strooi er wat sesamzaadjes over. 

Bak ze in ongeveer 15 min. gaar en lichtbruin in de middelste rij van je oven. 

Laat afkoelen op een rooster. 

Reacties

  1. Die zien er goed uit! Ga ik zeker een keertje proberen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Gewoon doen en laat ons weten hoe het is gegaan. Veel succes

      Verwijderen

Een reactie posten