Muffuletta (Italië)
Muffuletta of muffaletta brood is een van oorsprong Siciliaans plat rond brood wat heel populair is ook in New Orleans waar het geïntroduceerd werd door Italiaanse migranten. Qua vorm kan je het ietwat omschrijven als een mega burgerbun met sesamzaadjes topping. Het brood wordt middendoor gesneden en dan rijkelijk in lagen belegd met kaas, mortadella of ham, enz. Het deeg wordt met een voordeeg gemaakt dat een nachtje in de koelkast rust. Het brood heeft een lekker krokante korst en een mals kruim en smaakt heel lekker.
Voor 3 broden (bakvorm ⌀23 cm):
Voordeeg:
- 140g koud water
- 150g bloem
- 2g verse gist of 1g droge gist
- voordeeg
- 525g bloem
- 280 lauw water
- 12g verse gist of 4g droge gist
- 11g zout
- 1el melkpoeder
- 1 eiwit losgeklopt met 1el water
- sesamzaadjes
Zacht en soepel deeg |
Verdeel in drie gelijke bollen |
Luchtig deeg |
Reacties
Een reactie posten