Tunesische broodjes

Het recept voor deze broodjes komt van de Tunesische Mounira Basti. Het zijn heel malse broodjes die je eventueel ook als paninibroodjes kan gebruiken of om zowel warm of koud te beleggen. Je kan ze rond of langwerpig vormen, ik maakte beiden. 

Voor 14 broodjes:

  • 800g tarwebloem
  • 11g droge gist of 30g verse gist
  • 150ml lauw water
  • 200ml lauwe melk
  • 125g natuuryoghurt
  • 120ml zonnebloemolie
  • 16g zout
  • 1el suiker
Roer gist en suiker los in het water en de melk. Laat 5 min. rusten. 

Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een soepel en heel zacht deeg. Het deeg is niet kleverig. 

Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingewreven kom. Dek af en laat rijzen tot verdubbeling (45-60 min.). 

Ontgas het deeg en verdeel in porties van 100g. Bol ze op en leg ze op een licht bestoven werkblad. Bedek de bolletjes met vershoudfolie en laat zo 10 min. rusten. 

Vorm langwerpige of ronde platte broodjes van de bolletjes met een dikte van ongeveer 0,5cm. 

Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat 30 min. rusten. 

Verwarm de oven voor op 190°C onder- en bovenwarmte. 

Bak de broodjes 15-20 min. tot ze licht gebruind zijn. 

Laat afkoelen op een rooster. 

Reacties