Floury baps


Ik wou burgerbroodjes maken maar die net eens iets anders zijn dan de broodjes met sesamzaadjes on top. Toen ik dit recept van Paul Hollywood op de webpagina van British Bake Off zag, wou ik het wel eens uitproberen. Ik heb het recept lichtjes aangepast, het origineel vind je HIER

Voor 8 broodjes:
  • 375g tarwebloem
  • 7g droge gist of 21g verse
  • 30g suiker
  • 30g natuuryoghurt
  • 200-220g water
  • 7g zout
  • 30g zachte boter of olie
Doe alle ingrediënten in de kneedkom. Houd een beetje van het water achterwege, het kan zijn dat je niet alles nodig hebt. Dit hangt af van de wateropname van je bloem. Het deeg mag niet kleverig zijn. 

Kneed in zo'n 10 min. tot een zacht deeg. Bol het op en leg het in een met olie ingewreven kom. Dek af en laat op een tochtvrije warme plaats rijzen tot verdubbeling in volume. 


Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en bol ze op. Laat ze 10 min. op een licht bebloemd werkoppervlak onder een propere doek rusten. Zo kan het deeg zich ontspannen. 


Duw de bolletjes plat met de palm van je hand of gebruik een deegrol. Plaats ze in de uithollingen van je bakvorm (indien je een bunvorm hebt) of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een propere linnen doek en laat 45 min. rijzen. 

Verwarm je oven voor op 220°C onder- en bovenwarmte. 


Bestuif de broodjes lichtjes met bloem en bak 10-15 min. tot ze goudgeel zijn. 

Laat 5 min. rusten op de bakplaat/bakvorm en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster. 



Reacties