Khobz dar (Algerijns huisbrood)

Het receptje voor deze malse broden komt van de blog van Oum Souhaib. Ik heb de broden in vlaaipannen (diameter 24cm) van blauwstaal gebakken. 

Voor 3 medium broden:

  • 400g extra fijn griesmeel (semolina rimacinata)
  • 200g T55 tarwebloem
  • 65g maïzena
  • 12g zout
  • 1tl suiker
  • 7g droge gist of 21g verse gist
  • 50ml zonnebloemolie
  • 180ml water
  • 250ml melk
Afwerking:
  • 1 ei losgeklopt met 1el melk
  • maanzaadjes
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed ongeveer 15 min. op matige snelheid tot je een mooi soepel deeg verkrijgt.

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingewreven kom. Dek af met vershoudfolie en laat in ongeveer 45 min. rijzen tot het in volume verdubbeld is. 


Duw de lucht uit het deeg en verdeel in drie gelijke bollen. Laat op een licht met bloem bestoven werkblad onder een stuk vershoudfolie 20 min. rusten. 

Beboter de vlaaivormen en duw de bollen plat tot een cirkel die de volledige bodem van de vorm bedekt. 

Dek af met een linnen doek en laat 45 min. rijzen. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C onder- en bovenwarmte. 

Bestrijk de broden met het losgeklopt ei en besprenkel met de maanzaadjes. 


Bak goudbruin in ongeveer 20 min. 

Haal de broden uit de vormen en laat op een rooster afkoelen. 


Reacties