Mueslibrood


Een lekker groot brood met een stevige crunchy bite in door de aanwezigheid van talrijke zaden. Het is een brood op basis van 850g bloem dus heb ik de grote Emile Henry broodbakvorm gebruikt.

  • 500g Fanfare bloemmengeling (Molen De Hoop Oud-Zevenaar)
  • 350g T55 tarwebloem
  • 500g lauw water
  • 20g zachte roomboter
  • 25g verse gist of 8g droge gist
  • 5g zout (in de Fanfare bloemmengeling zit al zout)
Doe alle ingrediënten in de mengkom en kneed in ongeveer 14 min. tot een homogeen soepel deeg. Bol het op en plaats het in een met olie ingesmeerde kom. Dek af en laat 45 min. rijzen (of tot verdubbeling) op een warme plaats. 

Duw zachtjes de lucht uit het deeg en vorm tot een langwerpig brood. Leg het in de lange Emile Henry vorm en laat met gesloten deksel 40 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 240°C hete lucht. 

Bestuif het brood met wat bloem en maak een paar insnijdingen met een scherp mesje.

Bak 40 min. met een gesloten deksel, haal daarna het deksel weg (opgepast heet!) en laat nog een paar minuten verder bakken tot de gewenste kleuring. 

Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.



Reacties

  1. Can you please tell me an alternative for fanfare flour mixture? I live in USA and that flour is not available. Thank you! I found your website today and have spent the last 2 hours looking at your fantastic recipes ~ thanks again!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi KC, sorry for the late response. Fanfare flour is a mixture of wheat bread flour with muesli and grains. You can replace the 500g fanfare flour by 350g wheat bread flour + 75g multigrains (sunflowerseeds, oat, ...) and 75g of your favorite muesli.

      Verwijderen

Een reactie posten