Sesam subway rolls


Het recept voor deze broodjes komen van Brotdoc en is eigenlijk een recept voor subway rolls. Ik heb er kleinere broodjes mee gemaakt. Ook de desem liet ik achterwege, de gist heb ik verhoogd. Ik bakte de broodjes in de Birkman Laib & Seele mini baguettes bakvormen. 

Voor 8 broodjes:
  • 450g tarwebloem
  • 5g droge gist of 15g verse gist
  • 260 ml koude melk
  • 2 eidooiers
  • 11g honing
  • 8g zout
  • 100g boter
  • sesamzaadjes om af te werken
Doe alle ingrediënten behalve de boter in de kneedkom. Laat 2 min. op traagste stand draaien zodat alle ingrediënten gemengd zijn. Schakel over naar stand 2 en kneed zo'n 7 min. Voeg de boter in stukjes toe en laat verder kneden tot alle boter is opgenomen en het deeg loslaat van de wanden van je kneedkom. 

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingewreven kom. Dek de kom af met vershoudfolie of een propere doek en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen tot verdubbeling. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 8 gelijke porties. Bol ze op en laat ze op een lichtjes met bloem bestoven werkblad rusten gedurende 10 min. 

Vul een kom met sesamzaadjes. 

Vorm langwerpige broodjes van de deegstukjes en bestuif ze dmv een plantenspuit met wat water. Rol de broodjes door de sesamzaadjes en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in de bakvormen. 


Dek af met een propere linnen doek en laat ongeveer 1 uur rijzen. 

Verwarm de oven voor op 200°C onder- en bovenwarmte. 

Snijd de broodjes in met een scherp mesje en bak ze in ongeveer 15-20 min. tot ze mooi goudbruin zijn. 

Bestuif de broodjes met water direct na het bakken. Laat afkoelen op een rooster. 


Reacties