Tiramisu met aardbeien (Italië)


Een zomerse variant op deze oeroude Italiaanse klassieker. Ideaal voor in het zomerseizoen wanneer de aardbeien op hun lekkerst zijn. Je kan de aardbeien eventueel ook vervangen door frambozen of een ander seizoensfruit. Het dessert heb ik gebaseerd op het recept van Springlane.de


Voor 8 personen:

  • 150g Griekse yoghurt met aardbeien
  • 500g mascarpone
  • 75g suiker
  • 400g slagroom (room 40%)
  • 500g aardbeien
  • 250g lange vingers
  • 2 koppen vers gezette zwarte koffie + scheut Amaretto
  • cacaopoeder
  • rechthoekige schaal 15x30 cm
Roer de Griekse yoghurt samen met de mascarpone en de suiker tot een gladde massa. 

Klop de slagroom op en spatel onder het mascarponemengsel. 

Dompel de lange vingers één voor één in de koffie en schik ze op de bodem van de schaal. 

Doe hier een laagje van de crème op en strijk mooi glad. 


Snijd een paar aardbeien in dunne schijfjes en schik die er bovenop. Doe hier opnieuw een laagje van de crème over. 


Leg terug nu een laagje van in de koffie gedopte koekjes.


Eindig met een laag crème. 

Bestrooi het geheel met cacaopoeder en versier met wat aardbeien. 

Laat minimum 4 uur opstijven in de koelkast. 




Reacties