Pistolets



Kennen jullie dat? Soms kan je zo'n zin in iets hebben en dan MOET je dat in huis halen. Of in mijn geval moet ik dat bakken. Vandaag had ik zin in een lekker krokant broodje, vers uit de oven, nog wat warm en dan beleggen met zelfgemaakte confituur. Zalig toch?

Voor 9 broodjes:

  • 500g T65 tarwebloem (Franse bloem)
  • 30g verse gist of 10g droge gist
  • 10g zout
  • 50g zonnebloemolie
  • 260ml koud water
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed ongeveer 10 min. op de traagste stand. Dek de kneedkom af en laat 20 min. rusten. 

Haal het deeg uit de kneedkom en vorm een stevige bol. Leg die in een met olie ingevette kom en dek die af met vershoudfolie. Laat 40 min. rijzen op een warme en tochtvrije plaats. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 9 porties. Laat die 10 min. rusten op een met bloem bestoven werkblad onder een linnen doek. Zo kan het deeg ontspannen. 

Bol strak op en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de bolletjes met wat bloem en bedek met een linnen doek. Laat 45 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 230°C onder- en bovenwarmte met stoom. 

Duw met de botte kant van een groot mes een inkeping in het midden van de broodjes. 


Bak 20 min. tot ze goudbruin zijn. Zet de deur van je oven op een kiertje zodat de resterende stoom kan ontsnappen en bak nog een minuutje verder af. 

Reacties