Brioche burgerbuns



Toen ik deze broodjes zag op de Instagram pagina van de Italiaanse Valentina wou ik ze ook eens bakken. Zij koos voor een trage koelkastrijs met ietwat minder gist, ik besloot de gewone kamertemperatuur methode toe te passen.

Voor 8 buns:

  • 480g tarwebloem
  • 18g verse gist of 6g droge gist
  • 290ml melk
  • 8g zout
  • 40g kristalsuiker
  • 70g zachte boter
Afwerking:
  • 1 ei + 1el melk
  • sesamzaadjes
Doe alle ingrediënten behalve de boter in de kneedkom. Laat op de traagste stand draaien tot alles onder mekaar gemengd is. Schakel over naar stand 2 en voeg al knedend beetje per beetje de zachte boter toe. Laat verder kneden tot alle boter is opgenomen en je een soepel deeg verkrijgt. 

Bol het deeg op en doe het in een met olie ingewreven kom. Dek de kom af en laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is. 

Duw voorzichtig de lucht uit het deeg en verdeel in 8 gelijke porties. Bol ze op tot strakke bolletjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Dek ze af met vershoudfolie en laat 45 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 200°C onder- en bovenwarmte.

Duw de broodjes ietsjes plat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes. 


Bak ongeveer 15 min. tot ze gaar zijn en mooi gekleurd. 

Laat afkoelen op een rooster.


Reacties