Waddenwit


Deze bloemmix bestaat uit tarwebloem, tarwevezels en roggebloem. Zout is reeds toegevoegd, dus opgepast dat je er niet nog eens zout bij doet. Het broodje werd in de Pampered Chef 'Lily' gebakken.

  • 400g Waddenwit
  • 260ml water
  • 16g O'tentic durum desempoeder
  • 3g verse gist
  • 25g zachte boter
  • sesamzaadjes
Maak met alle ingrediënten een soepel deeg wat je in 15 min. met je kneedmachine tot een ietwat kleverig deeg kneedt. Bol het deeg op en leg het in een met olie ingevette kom. Bedek de kom af met vershoudfolie en laat op een tochtvrije en warme plaats een goeie 2 uren rusten.

Duw voorzichtig het deeg plat en vorm het tot een langwerpig brood. Bestuif de bovenkant met een plantenspuit met water en strooi er sesamzaadjes over.

Leg het brood in de ovenschaal, geef het een paar insnijdingen en plaats er het deksel op.

Zet de ovenschaal in een koude oven en schakel de temperatuur in op 220°C hetelucht. 

Bak het brood in 50 min. gaar, haal het deksel weg en bak nog een paar minuten verder tot het een mooie bruine korst heeft.

Laat het brood afkoelen op een rooster.


Reacties