Italiaanse broodjes
Een test met pizzabloem gedaan. De rijs had veel voeten in de aarde maar uiteindelijk kwam alles nog goed. Deze broodjes zijn zeer knapperig en hebben een hartige smaak door de toevoeging van de kruiden.
- 350g pizzabloem
- 150g extra fijn griesmeel (finot of semolina)
- 280-300g water
- 20g O’tentic durum desempoeder (facultatief)
- 15g verse gist of 5g droge gist
- 15g krokantpoeder (facultatief)
- 15g olijfolie
- 1el Italiaanse kruiden
- 5g zout
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed in 15min. tot een homogeen deeg. Bol het deeg op en leg het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met plastic folie en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen tot het volume is verdubbeld.
Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 6 gelijke bolletjes. Laat deze 10min. rusten op je werkblad onder een propere theedoek.
Bol de bolletjes opnieuw op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek met een propere theedoek en laat ze 60min. rijzen.
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Maak in elk broodje 2 insnijdingen, bestuif ze met water en wat griesmeel.
Bak in 18min. tot ze gaar en bruin zijn. Halfweg de baktijd kan je de wanden van je oven en de broodjes nog eens bestuiven met water.
Laat afkoelen op een rooster.
Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 6 gelijke bolletjes. Laat deze 10min. rusten op je werkblad onder een propere theedoek.
Bol de bolletjes opnieuw op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek met een propere theedoek en laat ze 60min. rijzen.
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Maak in elk broodje 2 insnijdingen, bestuif ze met water en wat griesmeel.
Bak in 18min. tot ze gaar en bruin zijn. Halfweg de baktijd kan je de wanden van je oven en de broodjes nog eens bestuiven met water.
Laat afkoelen op een rooster.
Reacties
Een reactie posten