Spicy hotdog buns


spicy topping
Een lekkere spicy variant van hotdog buns. Hou je niet zo van spicy stuff? Gebruik dan gewoon het recept als basis en besprenkel de broodjes met maanzaadjes of sesamzaadjes of laat ze gewoon naturel.
Deze spicy topping kocht ik bij Hobbybäcker en ze bestaat uit maïs, peper, zout, ui, look en olie. Met dit recept maak je 6 buns. Je kan het deeg ook gebruiken voor hamburger buns.

  • 250g bloem
  • 18g melkpoeder
  • 40g boter of olie
  • 16g verse gist
  • 17g suiker
  • 5g zout
  • 150g water
  • 1 eidooier (wit bewaren om de broodjes te bestrijken)
  • topping
Kneed van de ingrediënten een elastisch ietwat kleverig deeg. Bol het deeg op en leg het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme tochtvrije plaats rijzen tot verdubbeling (ongeveer 1 uur).

Haal het deeg uit de kom en duw de lucht er uit. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en maak ze langwerpig. Laat 10 min. rusten op een met bloem bestoven werkblad.

Duw de deegporties plat en vouw beiden lange zijden naar het midden toe en sluit de naad. Rol ze uit tot een mooi egale staaf. Zijn de broodjes nog niet lang genoeg (15 cm.), herhaal dan deze handeling. 

Leg de broodrolletjes in de met bakspray bestoven vormpjes of indien je die niet hebt, gewoon op een met bakpapier beklede bakplaat.

Deze vormpjes kocht ik op Aliexpress

Bedek met vershoudfolie wat je met een beetje olie hebt ingesmeerd. Dit verhindert het aankleven van de folie aan het deeg. Laat de broodjes rijzen tot verdubbeling in volume.

Verwarm je oven voor op 180°C onder- en bovenwarmte. 

Klop het eiwit los met 2 eetlepels water. Bestrijk de bovenkant van de buns met het mengsel en strooi er de topping rijkelijk over. 

Bak de broodjes 20-25 min. tot ze goudbruin zijn.

Laat afkoelen op een rooster. Na het afkoelen direct in een plastiek zak bewaren, zo blijven de broodjes mals. Je kan ze ook invriezen.


Reacties