Volkoren griesmeelbroodjes met walnoten

De oogst van de walnotenboom is begonnen en waar kan je dat beter in verwerken dan in lekkere notenbroodjes? Deze broodjes zijn zacht en luchtig met een lekkere bite in vanwege de talrijke noten. 

Voor 12 broodjes:

  • 400g fijn griesmeel
  • 100g T55 tarwebloem
  • 150g T110 (halfvolkoren) of volkorenmeel
  • 8g droge gist of 24g verse
  • 375g lauw water
  • 25g vloeibare boter (of een klontje malse boter)
  • 2el melkpoeder
  • 8g zout
  • 60g roomkaas
  • 200g gepelde walnoten
Doe alle ingrediënten in de mengkom en kneed in 15 min tot een zacht deegje. Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingewreven kom. Dek de kom af met plastiek folie en laat op een tochtvrije warme plaats rijzen tot verdubbeling (60 min. ongeveer).


Ontgas het deeg en verdeel het in 12 gelijke delen. Bol ze op en laat ze 10 minuutjes ontspannen op een licht met griesmeel bestoven werkblad. 

Doe wat griesmeel in een kommetje en wentel daar de bolletjes door. Duw ze plat met de palm van je hand of met een rolstok tot ronde broodjes van ongeveer 1 cm dikte. 


Schik de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi de broodjes met griesmeel en laat afgedekt 45 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 180°C onder- en bovenwarmte. 

Maak met een scherp mesje drie insnijdingen in elk broodje. 

Bak ze 20 min. tot ze een mooie kleurtje hebben en gaar zijn. 

Laat afkoelen op een rooster. 



Reacties

Een reactie posten