Marokkaans brood

Dit recept komt van Oum-Ahmad Karima. Zij maakt er kleinere éénpersoonsbroodjes mee, ik heb er drie familiebroden mee gemaakt. 

Voor 3 medium broden of 10 kleine broodjes

  • 325g lauw water
  • 1 ei
  • 200g griesmeel
  • 400g tarwebloem
  • 1el suiker
  • 2g bakpoeder
  • 5g droge gist of 15g verse gist
  • 35g zonnebloemolie
  • 10g zout
  • 20ml room
  • sesamzaadjes
Roer het water, ei, suiker, bakpoeder, gist en 120g griesmeel en dek af. Laat 20 min. rusten. 

Doe het beslag samen met de olie en het zout in je kneedkom en laat een paar minuten kneden. Voeg de rest van het griesmeel en de bloem toe en kneed tot je een soepel deeg verkrijgt. Voeg helemaal op het einde de room toe. 

Bol op en laat 40 min rijzen in een afgedekte kom. 


Verdeel in 3 gelijke delen en vorm er platte broden mee in de beboterde bakvormen. Bestrijk met een melk/watermengsel en bestrooi met de sesamzaadjes. 


Laat 60 min. afgedekt rijzen. 

Verwarm de oven voor op 230°C hete lucht. 

Bak de broden tot ze een mooie bruine kleur hebben (ongeveer 15-20 min.).

Laat afkoelen op een rooster onder een doek. 




Reacties