Amandelcake


Een lekkere cake met de smaak van amandelen. Vlug gemaakt en nog vlugger opgesmikkeld.

  • 4 eieren
  • 200g suiker
  • 100g zachte boter
  • 1tl sinaasappelaroma
  • 200g amandelpoeder
  • handvol amandelschaafsel
  • 1el sinaasmarmelade losgeroerd met 1el water
  • ronde taartvorm 20cm diameter
Verwarm de oven voor op 160°C hete lucht. Smeer de bakvorm in met boter en bestuif met een dun laagje bloem. 

Klop de eieren samen met de suiker en het aroma los.

Klop er de zachet boter onder en roer tot je een glad beslag verkrijgt.

Roer er het amandelpoeder onder met een spatel.

Doe het beslag in de bakvorm en bestrooi met het amandelschaafsel. 

Bak 50 min. tot de cake gaar is en de amandelen gebruind of tot een satéprikker er droog terug uit komt. 

Warm de marmelade met het water 30 sec. in de microgolf en roer los. 

Bestrijk de bovenkant van de taart met de marmelade wanneer hij nog warm heeft. 

Ontvorm de cake en laat afkoelen.


Reacties