Cheesecrust pizza met prosciutto (Italië)


Nog een variant op pizza. Zelfde deeg als  HIER maar deze keer met een cheesecrust en ander beleg.

  • 1 portie pizzadeeg
  • tomatenpuree losgeroerd met een lepel water
  • 1 sjalot in ringen gesneden
  • pizzakruiden (Pit Pit)
  • 1 pakje rauwe ham
  • 1 zakje gemalen mozzarella (100g)
  • 1 zakje gemalen emmenthaler (100g)
  • 1 doosje mini mozzarella bolletjes
  • zongedroogde tomaatjes
  • verse basilicum 
Rol je deeg uit tot een cirkel die een paar cm groter is dan je pizzavorm. 
Verdeel de gemalen mozzarella langs de rand van de pizza


Rol het overhangend deeg naar binnen over de kaas en vorm zo'n rand gevuld met kaas. Bestrijk de tomatenpuree over de bodem


Verdeel de sjalotringen over de tomatenpuree


Bestrooi met de gemalen emmenthaler


Snijd de sneetjes rauwe ham door midden en verdeel ze over de gemalen kaas. Snijd de mozzarella bolletjes doormidden en leg op de pizza. Als laatste leg je de zongedroogde tomaatjes en wat blaadjes basilicum op de pizza en strooi je wat pizzakruiden erover.

Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 min. 


Reacties