Cubaanse broodjes


Ik zag een recept voor deze broodjes op de website van King Arthur en wou die wel eens uitproberen. Ik heb het recept een klein beetje aangepast, het originele vind je HIER terug. 

Voor zes broodjes:

  • 240g tarwebloem
  • 240g extra fijn griesmeel (semolina)
  • 8g droge gist
  • 12g zout
  • 14g suiker
  • 1el melkpoeder
  • 280ml lauwwarm water
  • 55g malse boter

Doe alle ingrediënten in je kneedkom en kneed tot je een soepel deeg verkrijgt. Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingewreven kom. Dek de kom af met plastiek folie en laat op een warme en tochtvrije plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is. 


Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en laat ze op een licht beloemd werkblad 15 min. rusten onder een stuk plastiek folie. 

Vorm lange broodjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat 45 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 190°C onder- en bovenwarmte. 

Bestuif de broodjes met water en maak een insnijding over de lengte in het midden van de broodjes. Bak in ongeveer 30 min. tot ze gaar en een mooie goudgele kleur hebben. 

Laat afkoelen op een rooster. 

Reacties