Griesmeelbroodjes

Lekker zachte broodjes. Het motiefje wordt met een sjabloon (Aliexpress) aangebracht en wat bloem.

Voor 9 stuks:

  • 350g T55 tarwebloem
  • 150g fijn griesmeel
  • 7g droge gist
  • 2el melkpoeder
  • 8g zout
  • 20g olijfolie
  • 325g water
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed tot je een zacht en soepel deeg verkrijgt. Bol het deeg op en leg het in een met olie ingewreven kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is (45-60 min.)


Ontgas het deeg en verdeel in 9 gelijke porties van ongeveer 100g/stuk. Bol de deegstukjes strak op en laat 15 min. ontspannen onder een stuk vershoudfolie. 

Strooi wat griesmeel op je werkblad en duw de bolletjes erop plat met de palm van je hand. 

Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt 45 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 180°C onder- en bovenwarmte. 

Leg het sjabloon op een broodje en strooi met bloem over het motief. Doe dit met alle broodjes. 

Bak 25-30 min. tot de broodjes goudgeel en gaar zijn. 

Laat afkoelen op een rooster. 

Reacties